Iubeşte românește!

Îmi iubesc țara. Îmi iubesc limba în care vorbesc și cânt. Nu, nu sunt în 27 ori 31 august și nu sărbătoresc Ziua Independenței sau a Limbii Române. Sunt în 24 februarie și de Dragobete – iubesc – tot în limba mea – românește.
Dragostea mea nu e nici „love”, nici „зайка”, nici „солнышко”, nici „amore”, nici „musea”, nici „pusea”, nici „котёнок”. E simplu românește: Dragobete!
El este flăcăul înverșunat și rebel, așa cum povestește tradiția, care căuta, pe vremuri, să sărute toate fetele din sat și erau norocoase cele sărutate.

image

De Dragobete, strămoșii noștri purtau haine naționale de sărbătoare, ieșeau în câmp, cântau, dansau, prevesteau primăvara și sarbătoreau dragostea. Am moștenit una dintre cele mai frumoase sărbători; pur românească, cu chip de iubire.
Așa cum, cu pași rapizi, inovația vine peste noi, nu ne rămâne decât să ne modernizăm, dar totuși, să iubim românește.
Împreună cu Dragobete am optat pentru un studiou foto, amenajat special pentru această zi și florile din câmp le-am dus acolo, pentru a imortaliza dragostea noastră într-un album foto.

img_2143

Momentele fericirii împărțite la doi, au fost costumate în ii naționale – cele mai speciale „bluze” de pe tot globul pământesc în asortiment cu fustiţa tutu și blugii rupți, noile noastre pasiuni ţinându-ne în trend.

img_2072

img_2151

Am colindat apoi pe la case de gospodari, promovând valorile românești, și tare ne-am minunat să găsim o căsuță cu imprimeuri naționale, în mijlocul orașului. Această familie, care ne aștepta cu vin de casă, ne-a demonstrat că tradițiile strămoşeşti trăiesc bine și la oraș.

Pentru a adăuga romantism și emoții specifice zilelor noastre ne-am răsfățat cu tradiționala șampanie într-un local cu tendințele anului 2017.

img_2524

Am trăit o zi dedicată dragostei, în care am cântat-o și am amestecat tradiția cu inovația. Am înțeles, că iubirea românească are nevoie de emoții și trăiri noi, pe care trebuie să ni le oferim noi….

16923668_10210604989293280_2130708476_n
Am purtat dragostea în pâsle şi-n ghete, în pantofi și-n cizme, în rochii și blugi, în ii și pălării! Dar cel mai important: am purtat-o pe Acasă și am alintat-o românește!

Iubind românește,
Victoria Donţov.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s