Sub Lună De Șofran de Nicole C. Vosseler

Anul acesta n-am avut o carte în mână, care să-mi întindă nervii în așa hal. Este o experiență de neuitat, chiar dacă mă refer la o carte, la o așa banală actictivitate ca cititul.
Cu siguranță nu-mi vor ajunge cuvinte să-mi exprim profunda fascinație pentru romanul lui Nicole C. Vosseler. Ce la prima vedere ar fi o istorie de dragoste, una foarte complexă și cu temelii puternice. Pentru mine s-a dovedit a fi o sagă rar întâlnită. Am petrecut câteva zile  (și nopți) „Sub Lună De Șofran” fără să vreau să revin la realitate.

Oxford, 1853. Maya Greenwood ascultă fascinată poveștile unui oaspete neobișnuit: Ralph Garrett, ofițer al armatei britanice în India. Când acesta începe să o curteze, tânăra femeie își dă seama că o va aștepta în curând o viață aventuroasă în străinătate.  Familia ei se opune acestei legături așa ca Maya fuge cu Ralph.
Când el este trimis în Arabia, Maya cade în mainie beduinilor. Acolo va întelege ce înseamnă adevaratul Orient – și trebuie să admită că șeful războinicilor deșertului, charismaticul Rashad al-Shaheen, i-a cucerit inima.

20161227_132410

Alături de Maya și familia ei cu o dragoste nemărginită, cu legături care înfruntă distanța și timpul, am călătorit în Orient, am cunoscut deșertul.
Foarte rar când vărs macar o lacrimă în timpul lecturii, cu toatea acestea cititind cartea n-am avut milă de ele și le-am lăsat să curgă pârăiaș.
Un roman tensionat și tot odată foarte dăruitor cu cititorul său. Urmăresc evoluția de la o fetiță rebelă plină de vise, opunânduse manierelor din înalta societate engleză din sec. XIX, care fac din femeie o ființă infantilă și nu prea strălucită la minte.
Sunt martoră pe viu la prima ei dragoste, care o duce până în Orient, la visele ce-și lasă voalul. Suspin alături de ea când își pierde fratele, unica ființă dragă. Și urmează o întreagă călătorie, care din păcate poate fi citită doar în câteva ore.

Citate
„O femeie și un bărbat , departe de toate noțiunile omenești de bine și rău, dincolo de granițele trasate de om. Două suflete care se găsiseră, fără să se fi căutat. ”

„Bărbatul care pleacă să caute izvoarele unui râu caută în realitate izvorul altui lucru care le lipsește în mod dureros, cu toate că știu că nu îl vor găsi niciodată.”

Recomand? Absolut ! O combinație perfectă de aventură, emoție și dragoste romantică. O carte interesantă.
1437045076534220280416 (1)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s