Suflet pierdut de Sabina Burdujan și poezia unei vieți

“Știți care este cea mai mare iscusință a unui om?
Cea de-a citi printre rânduri… Un suspin povestește mai mult decât un roman, o privire divulgă mai mult decât o anchetă, iar o atingere mărturisește mai mult decât spovedania.
Nuvela “Suflet pierdut” e despre simboluri. E despre trăiri și emoții. E despre iubire. Despre iubirea necondiționată care cere sacrificii, lasă urme, apoi distruge totul în cale, precum o tornadă. Uneori e blândă, alteori e furioasă.” din adnotație.

Istoria prezintă o femeie care, se cunoaște prin iubirea ce-o primește și oferă reciproc. Un suflet care pierde dragostea și prietenia de-o viață, se rupe de casa părintească, pleacă în căutarea fericirii. Ajunge la fund în căutarea iubirii, învață ce înseamnă pacea interioară, dar mai presus de toate se găsește pe sine. Aceasta fiind o lecție de viață importantă pentru femeie, cred eu.
Ea cunoaște o altă dragoste, un alt el cu o lume diferită. Crează împreună prietenia și fericirea lor, trăiesc la limita a două religii, idei de viață, ies din tipare. Se iubesc până vine iar o furtună…
„Am înțeles că iubire egoistă nu există, că gelozia nu are sens într-o relație, că inimile ar trebui să se topească din priviri, nu din cerți”.
14358804_1793993837483662_8421680759199341016_n„Suflet pierdut” de Sabina Burdujan este plină de urcușuri și coborâșuri, de înțelepciunea sa lumească, pe care o cunoaștem doar atunci când trăim din plin. Mi-a plăcut profunzimea necapricioasă, cuvintele simple de un charm poetic. Întreaga acțiune este scăldată de muzicalitatea unei simfonii tomnatice.
„Am constat cu mare regret cât de străină de realitate e idila înaripată pe care o visăm cu ochii minții când anticipăm revederea cu cei dragi!”
“Sarea din bucate” pentru mine au fost versurile pe post de intro la fiecare capitol, acestea accentuând stilul scriitoarei. Povestea are contur bine definit cu miez ce poate fi colorat de cititor, un subsol lăsat la libera interpretare.

Cu drag 1437045076534220280416 (1)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s