Mariana Dabija-Blanaru, membră a Clubului Cititoarelor Moderne: „Citesc noaptea deoarece visez conținutul cărții”.

“Cartea e un univers secret creat de un om înzestrat cu geniu.”
(definiţie clasică de Voltaire).

Pasiunea pentru lectură vine din familie, părinții citeau foarte mult respectiv, am început a citit de la o vârstă fragedă. Mereu am fost încurajată să citesc. După finisarea lectruii ne împărtășim cu părerile. 
Prima și cea mai memorabilă lecție de viața învățată din cărți a fost – să pun bani la ciorap “Banul e mare putere, el deschide toate uşile şi strică toate legile”
Ioan Slavici în Mara
Îmi reamintesc cum citeam și mă minunam de Mara lui Slavici, cum le reușea pe toate. Avea grijă de copii și totuși reușea să pună ceva mărunțiș deoparte. În fine, îmi plac cărțile de unde pot învăța ceva, chiar și de la un personaj negativ. Dacă ele îmi provoacă careva emoții, atunci înseamnă că au un impact asupra mea.
13886455_1775105186039194_6645072802037232779_n

Citesc deoarece visez conținutul sau cum ar trebui să fie. Obișnuiesc să citesc oriunde, în drum spre casă, în parc, uneori pot să mă trezesc și noaptea de dragul unei cărți.
Mă pot dezice de un alt lucru și să procur o carte. Să fiu sinceră nu prea îmi plăniuesc un buget pentru a cumpăra cărți. Deși, cumpăr o carte atunci când apare ceva nou și aș vrea s-o am în bibliotecă.
Când vreau o carte cer părerea prietenilor. Am avut parte de o dezamăgire totală în privința unei cumpărături literare. Nu atât coperta cât titlul a fost dezamăgitor, practic am citit câteva pagini și am zis că nu e ceea ce așteptăm de fapt. Din acest motiv părerile contează, caut recenzii și pe internet.
Îmi plac cărțile care sunt mai aproape de realitate. Prefer genurile literare în care mă regăsesc, în personajele unde pot să râd sau să plâng împreună cu ele. Aici vorbesc de literatura clasică, beletristică, mai puțin genurile SF sau horror.
13606603_526570427527315_81449267795566129_n

Sunt de părerea ca fiecare vârstă își are cartea sa. O carte citită la vârsta fragedă de 14-15 ani și recitită cu ani mai târziu oricum ne va crea alte impresii și păreri. M-au marcat mai multe cărți. Vreau să recomand cărți care te pot ține cu sufletul la gură; ”Pe aripile vântului” de Margaret Mitchell, „Bel-Ami” Guy de Maupassant, „Poștașul sună întotdeauna de două ori” de James M.Cain și deja din literatura română sunt o mulțime și chiar aș recomanda să le citim pentru a cunoaște istoria și neamul nostru.

Ești membru al Clubului Cititoarelor Moderne, cum te simți în cadrul întîlnirilor noastre și ce ai dori să modificăm sau să creem ceva nou pentru a aduna mai multe cititoare?

Aceste întâlniri sunt minunate eu aici ma relaxez. Fetele sunt pline de zâmbet, emoții pozitive, le aștept de fiecare dată. Aș vrea să avem locul nostru unde să ne regăsim, unde să ne întâlnim cu scriitori, poeți.

Cu drag,
1437045076534220280416 (1)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s