Cînd am închis cartea, am dorit-o iar… cu nesaț. Lupii trecutului. Sofia de Natașa Alina Culea

Sunt dintre cititorii, care iubesc să întindă plăcerea lecturii până la limite. De fiecare dată când fac o nouă pasiune, adică, găsesc o carte, care mă face să refletez, să îndrăgesc personajele, să mă simt complice, citesc câte 2-3 pagini pe zi, din frică că se va finisa.

Cu “ Lupii trecutului. Sofia” și creatoarea ei, Natașa Alina Culea, ne-am întîlnit la lansarea cărții în Chișină și ne-am îndrăgit de la prima pagină.
S-a început tot cu umor fin, puțin sarcasm și pasiune, un strat favorabil pentru a îndrăgi o carte, da? Am fost martoră cum își duc oamenii viața din deprindere fără tulburări și fericire. Din pagini am citit cum dragoastea vine pe neașteptate, te face imobil, te prinde în vîrtej și încep să te tem să mai trăiești fără ea. 13533343_1124312064255801_3480962816813607642_n
Am rîs pe submustață, pe alocuri am judecat, ca mai pe urmă să rămân imobilă la furtuna ce învârte atîtea vieți. Arta și măiestria cu care autoarea dezarmează cititorul de prejudecăți și tipare este perfectă. Pe alocuri am impresia că este un studiu de caz, o relatare ce s-a întâmplat și poate se mai petrece. Acestea cu siguranță sunt persoane reale, încă nu m-am convins că am citit o fantezie, o creație, pentru mine rămân în afara cărții.

Vocele lectruii sunt succedate. În unele momente aveam impresia că se bătea cea a naratorului cu cea a personajului, chiar dacă și el era un narator al istoriei. Aveam impresia că ambele voci știau tot, dar nu-mi impuneau nimic. Cartea m-a lăsat singură să iau decizii și să-mi cresc concluzii.
Am să încerc să fiu sinceră pînă la urmă și să spun că ultimele pagini m-au dezarmat, pentru mine ele n-au fost scrise la tipar. În mintea mea a sunat precum o voce înțeleaptă, știți cum la sfîrșit de unele filme, apare o voce, care pune final istoriei, care adaugă cireșica de pe tort și simți cum filmul s-a lipit perfect de tine? Cam aceasta mi s-a întâmplat, punea întrebări, povestea ce s-a întîmplat cu viața cărui i-am citit-o.
În acest moment am avut un BOOOOM și cartea s-a animat în fața ochilor!

Iată așa o experiență greu de crezut… ușor de repetat, am avut. Nu sunt sigură că e o carte pe placul tuturor, dar cu siguranță cartea își găsește loc în sufletele fiecăruia.
13707545_1770824909800555_3068346354846211275_n“Asta ar trebui să facem toți cu rănile noastre, să le transformăm în perle sau în arta și-apoi să le purtăm cu mândrie, ca pe un simbol al triumfului…”

“…emoțiile nevindecate revin deloc întîmplător doar în anumite împrejurări…ele ne spun că trebuie să ne ocupăm de trecut, ne spun că au nevoie de ajutorul nostru.”

“Despre viață nu se vorbește, iar dacă s-ar vorbi, ar fi doar timp irosit, timp în care viața s-ar putea trăi…”

“Sofia știe să sufere, povara suferinței nu-i încovoiază spatele și nu-i șterge zâmbetul disprețuitor.”

“În Sofia viața se luptă cu moartea, cochetează una cu cealaltă înainte de a se sfâșia cu colți de fiară hămesită.”


O provoc pe Irina Paraschiv să citească şi să scrie despre această carte şi o rog să o dea mai departe, altui blogger care doreşte să citească.
Aşadar….eu voi trimite cartea spre Irina. Până când va citi şi va scrie Irina despre acestă carte, aveţi timp să vă înscrieţi aici, pe listă, dacă doriţi să primiţi cartea şi să scrieţi despre ea.

Atenţie: din momentul în care a publicat Irina articolul, lista va fi completată la ea pe blog. Evident, prioritate vor avea cei care s-au înscris întâi aici.

Deci…..1) cine vrea să citească, să lase un comentariu la postare; 2) Irina citeşte cartea, publică impresiile; 3) în acel moment se încheie lista pe acest blog; 4) Irina trimite cartea primei persoane de pe lista de aici care o va trimite mai departe până se încheie lista aceasta; 5) cine mai doreşte să se înscrie, va lăsa comentariu la Irina pe blog şi va primi cartea după ce se încheie lista celor înscrişi aici.

Cu drag 1437045076534220280416 (1)

 

 

Reclame

3 gânduri despre „Cînd am închis cartea, am dorit-o iar… cu nesaț. Lupii trecutului. Sofia de Natașa Alina Culea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s