Cartea antistres – o adevărată epidemie pentru maturi

Cărtile de colorat pentru adulți au devenit o obsesie pentru 2015-2016, devenind bestseller în întreaga lume.

image

Acestea sunt ilustrate de Johanna Basford, traduse în 14 limbi și vândute în peste trei milioane de exemplare. Grădina secretă, Pădurea fermecată cît și multe altele sunt o invitație convingătoare la creativitate și relaxare, înfățișând lumi fantastice, create minuțios de ilustratoarea scoțiana.

Cărțile conține ilustrații împodobite cu minunate detalii în tuș, care ascund tot felul de mici creaturi, nerăbdătoare să fie descoperite.

image

Ideea acestor cărți i-a venit Johannei Basford după ce multe persoane i-au spus că atunci când îi văd ilustrațiile vor să le coloreze. Tânăra artistă s-a hotărât să realizeze aceste cărți de colorat nu pentru copii, ci pentru adulți, declanșând astfel un nou trend. Fiecare desen este realizat manual, folosind doar cu stiloul și cerneala, într-un stil deosebit, care ascunde foarte multe detalii.

Rezultatul final nu este doar o carte de colorat, ci una de artă.

La scurt timp după apariția cărților pe piață, Johanna a început să primească mii de fotografii cu pagini colorate din carte. Fiecare desen era unic. Pe site-ul său, Johanna a făcut o galerie cu aceste fotografii, creând astfel o comunitate online.

Cum a ajuns coloratul să devină un fenomen în rândul adulților? Pentru că este o activitate captivantă, care trezește nostalgii, o activitate manuală, creativă, care induce o stare de liniște, combate stresul și oprește șirul gândurilor legate de frământările cotidiene.
La rîndul lor psihologii zic „DA” acestei activități, coloratul ne ajută să scăpăm de starea de anxietate, stres și nervozitate.
La noi în Republica Moldova nu sunt încă atît de răspîndite, le găsim în unele librării din capitală. Pretul cărților fiind nu chiar accesibil pentru fiecare, vorbim de 200-250 lei. Însă dacă sînteți dornici de a poseda o astfel de minune vă sfătuiesc să le căutati și în magazinile de papetărie, de una singură am găsit cartea tradusă în limba coreeana cu doar 45 lei.

Vă doresc cît mai multă inspiratie în ale coloratului!

Fondator Clubul Cititoarelor Moderne
Victoria Anna

Reclame

6 gânduri despre „Cartea antistres – o adevărată epidemie pentru maturi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s