Suflete Pereche de Cecelia Ahern

Cecelia Ahern (n. 1981, Dublin, Irlanda) este o scriitoare irlandeză, ce a absolvit Facultatea de Jurnalism și Media și a debutat la vârsta de douăzeci și unu de ani cu romanul P.S. Te iubesc (2004 – Editura Allfa, 2005), ce a devenit un bestseller internațional.

În anul 2014 scriitoarea obține Premiul Glamour, pentru romanele ei de excepție, fiind considerată cea mai bună scriitoare a anului.

Un alt roman care a cucerit cititorii contemporani este Suflete pereche. Un titlu ce ne intrigă și ne cucerește chiar înainte de a-l lectura.
IMG-20150213-01836

Într-o lume mult prea realistă, există suflete pereche care consideră că viața este compusă din „ani de amuzament”. Alex și Rosie sunt cei mai buni prieteni, încă din copilărie, care vă vine sau nu să credeți, au trăit fiecare clipă împreună, fie ea bună, fie rea, susținându-se reciproc. Nu i-au despărțit școala și profesorii, părinții, pedepsele, distanța, căsătoria cu alte persoane, copiii, serviciul și nici chiar trecerea anilor să rămână cei care au fost.

Într-o lume în care visurile nu mai sunt cele care îi conduc pe cei adulți, protagoniștii vor face posibilul și imposibilul pentru a se încuraja și pentru a fi prezenți, măcar cu sufletul alături de celălalt.

Doar împreună aceștia vor putea să cucerească lumea, chiar și dacă se află la o distanță de câțiva km unul de altul.

Ceea ce te atrage să continui lecturarea romanului sunt replicile pline de sarcasm ale personajelor : „Copila mea se dă acum cu ruj, Alex. Ruj roz, lucios, sclipitor. Are sclipici la ochi, sclipici pe obraji şi în păr. Parcă aş avea o discotecă, nu o fiică. Acum am primit instrucţiuni să bat de trei ori la uşa dormitorului ei înainte de a mi se permite să intru, ca ea să poată identifica intrusul. (Sunt geloasă pe Toby, care trebuie să bată doar o dată. Pe de altă parte Greg trebuie să bată de treisprezece ori. Bietul Greg. De cele mai multe ori greşeşte numărătoarea, iar Katie refuză să-i dea drumul din motive de securitate. Acum pe bune, cine ar mai sta la uşa ei să bată de treisprezece ori sau încercând să bată de treisprezece ori ? Deşi m-am şmecherit şi uneori bat o singură dată ; aşa crede că sunt Toby şi mă lasă să intru în sanctuarul lui Katie Dunne. Te-ai aştepta să vezi pereţi negri, semiîntuneric, postere înfricoşătoare pe pereţi, dar e surprinzător de ordine şi curăţenie.)”

Romanul este construit sub forma bilețelelor scrise, a mesajelor electronice, ceea ce uneori începe să te bulverseze, din cauza lipsei unei linearități totale. Scenele se schimbă de la discuția unor personaje, la discuția altora și invers, motiv ce uneori te face să te pierzi printre replici și să încerci să fii mult mai atent în următoarele rânduri pe care urmează să le citești.

Pentru cei îndrăgostiți de poveștile de dragoste, romanul va fi cu bună seamă apreciat și lecturat cu sufletul la gură.

Fînaru Georgiana

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s