3 cărți care îți încălzesc sufletul în nopțile friguroase de iarnă

Pe tim de iarnă ne apropiem și mai mult de lectură, iar Clubul Cititoarelor Moderne vine cu noi recomandări pentru a petrece timpul cu plăcere.

1.Ultima scrisoare de dragoste-Jojo Moyes

20151123_170142
Acțiunea se desfășoară pe două planuri temporale: în anii 1960 și în prezent. Ellie, reporteră la un ziar important, are o relație cu un bărbat însurat. Ea se îndrăgostește de el și nu realizează că acesta o folosește și nu poate fi disponibil mereu pentru ea, nefiind atent la nevoile ei.

În anii 60, Jennifer este soția unui om de afaceri, iar rolul ei este acela de a fi o gazdă perfectă, un accesoriu al bărbatului, îmbrăcată mereu impecabil și mereu zâmbitoare. Ea suferă un accident de mașină și se trezește cu amnezie temporară, neputând să recunoască nimic din ceea ce o înconjoară. La un moment dat, găsește câteva scrisori de dragoste, de la un anume B. Nu știe nimic despre el, cine este și ce relație a avut cu el, dar treptat, memoria îi revine.
Devenim martori cum evoluează viața acestor două femei, istorii însoțite de lacrimi, bucurii, dezamăgiri și lupte.

2 .Cadoul-Cecelia Ahern

DSC01244

Este o carte cu un puternic mesaj emoțional-de a prețui ce avem cel mai puțin Timpul. Este istoria unui om de afaceri, care muncește zilnic la succesul lui. Lou are  familia ce-l iubește și prețuiește, însă el uită de ei atunci cînd este vorba de contracte și parteneri de afaceri.
Într-o bună zi în viața lui Lou apare Gabe, cel care îl învăța din nou să iubească și să prețuiască, să se bucure de viață pînă cînd nu e prea tîrziu.
Lectura acestei cărți te lasă cu multe întrebari,lacrimi și zîmbete. Este o poveste ce-ți răscolește sufletul, iar finalul ei are un gust puțin amărui sorbit din realitate.

3. paraLELE-Zina Zen și Vica Demici

12193751_1615692842029570_5399630339624146441_n

Este proză scurtă,  scrisă într-o colaborare fructuasă dintre două scriitoare din Republica Moldova-Zina Zen și Vica Demici. Sunt istoriare ale oamenilor simpli, dar cu un suflet complex. Fiecare povestire nu lasă îndoială că sunt rupte din viața de zi cu zi, datorită simplității și sincerității cu care sunt scrise.
Fiecare pagina vine cu noi avalanșe de emoții ce se succed în repetate rînduri.
Rupturi din carte:
Povestirea „Dăruiește” de Vica Demici
„Or, atunci cînd dăruiești, a înțeles prietena mea, supravețuiești. Descoperi în labirintul propriei tale ființe izvoare nesecate de armonie sau zen, sau nirvana, sau cum o mai fi numită acea stare de bine…viață…separe funcționează după principiul”dăruiește și vei primi””.
Povestire „Poveste de iarnă” de Zina Zen
„Niciodată nu e tîrziu pentru nimic. Toate întrebările cu ” de ce” și ” de ne-ce” au un singur răspuns: Cînd îl întîlnești pe omul tău, înțelegi de ce nu a mers cu alții”
În această carte găsim dragoste, tristețe, umor,vise și realitate.

Iar voi aveți o listă de cărți bune de recomandat?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s