Cadoul-Cecelia Ahern sau ce este important într-o viață?

Descrierea cărții
Lou Suffern este un om de afaceri prosper, surmenat, aflat într-o permanentă bătălie cu secundele. Se spetește muncind și nu are nici o clipă liberă, eglijându-și soța devotată ș adorabilii lor copii.
Într-o dimineață geroasă, într-un acces de generozitate, care nu-l caracterizează, Lou îi oferă o cafea lui Gabe, un om fără adăpost și foarte atent la detalii, care stătea lîngă clădirea de birouri. Prelungind actul de caritate, Lou îl angajează la serviciul de curierat intern. Gabe se amestecă în viața lui Lou, acesta în scrut timp regretă, dar deja nu se mai poate izbăvi de el. Gabe pare să știe mai multe despre Lou decît el însuși, culmea este că pe lîngă toate Gabe reușește să fie în două locuri concomitent. Cum soarta personală și profesională a lui Lou se alfă la o răscruce, iar Crăciunul se apropie, Gabe îi oferă un cadou magic, arătându-i cît este de prețios timpul.
Oare nu e prea tîrziu pentru Lou de a prețui timpul?
DSC01244

Ce cred eu
Este o lecție scrisă pe 307 pagini, Cecelia Ahern ne face să înțelegem care este adevărata valoare a timpului. O problemă pe cît de veche pe atît și de actuală-ce este timpul, cum să-l folosim la maxim?
Un bărbat care se află într-o continuă căutare a formulei succesului.
El știe să-și măsoare timpul doar prin numărul de contracte încheiate, salariul și succesul obținut în companie. Uitînd cu desăvărșire cît de fericit poate fi dacă și-ar deschide sufletul ar primi dragostea fiicei sale, care îl consideră un erou, devotamentul și admirația soției sale, care a ales să-i fie alături necătînd la nepăsarea lui, a tatălui său care zîmbește cu îngăduință la toate necazurile făcute de Lou.

Fiecare din noi își dorește o carieră, posturi de conducere, o stare financiară foarte bună, mașini de ultimul model, o familie mare și fericită care să te aștepte acasă. Dar în drumul nostru spre putere, nu uităm de familie? Oare atunci când ambiția, egoismul prevalează și tot ce-ți dorești e să ajungi mai sus, nu uiți de acele persoane dragi?! Sau le neglijezi pentru că, poate gîndești ca „eroul” nostru, Lou, că „familia nu te poate concedia”, ea este întotdeauna acolo pentru tine, chiar dacă tu uiți să fii pentru ea. Crezi că așa este?
Poveste lui Lou m-a pus pe gînduri mi-a trezit dorința de-ai îmbrățișa pe cei dragi sufletului, să le spun ce viață colorată am datorită lor, mi-a trezit bănuieli și mi-a pus la îndoială unele hotărîri.
Pe parcursul lecturi am stat ca pe ace, fiecare pagină răsfoită îmi trezea sentimentul că sfărșitul istoriei va fi trist, dureros și fără ceva marcant. Ei bine…am dat greș în careva privințe, cartea sensibilizează, marchează, îți trezește o necesitate aprigă de a iubi și a fi recunoscător.
Roamnul are un mesaj puternic, care este accentuat în ajun de sărbătorile de iarnă, atunci cînd oamenii, serbează în sînul familiei, zîmbesc, își dăruie unul altuia cadouri, trăiesc fericirea.
Citind despre acele pastile magige oferite de Gabe, m-am bucurat nespus crezînd că în sfîrșit Lou își va recupera șansa aproape pierdută, care îl aștepta de ani buni, va trăi ani lungi și fericiți.
Însă nu acesta era destinul lui…
Timpul poate fi prețios doar dacă nu este petrecut în sigurătate!

Ce înseamnă pentru voi timpul?
Lectură plăcută!!!
Victoria Anna

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s