5 cărţi care merită să fie citite de femeia modernă

carti
Dragile fete-cititoare, mă bucur că în ziua de astăzi, spiritul cititului a mai rămas şi se promovează intens. Sînt sigură că deja fiecare din noi, mult ce a citit şi are diverse idei, însă la rîndul meu, vin şi eu cu ale mele 5 cărţi care le-aş recomandă femeii moderne de astăzi.

1.”Tema pentru acasă” de Nicolae Dabija
Aici, chiar vin cu o recenzie. E cartea, care, cum se zice “mi-a intrat tronc la inima”. Chiar dacă e o cartea ce conţine elemente din istoria fascistă , tragice şi poate neplăcute, totuşi dragostea prevalează. Am fost copleşită de legătura spirituală a eroilor, pe care doresc să o aibă orice fată cu partenerul de viaţă. E un roman pentru toate vîrstele , ce nu are o limita a sentimentelor. Transmite un mesaj foarte puternic, care te copleşeşte şi te provoacă la gînduri luminate. O lectură perfectă pentru domnişoare. O recomand din tot sufletul. Nu o să regretaţi!! Lectură plăcută !

2 . “ O invitaţie la vals” de Mihail Drumeş
„Iubirile cele mai mari sunt tocmai cele de care te îndoieşti mai mult.“ Este frază care nu am putut-o trece simplu pe lîngă subconştientul meu. Ea spune totul…Cartea, pe de o parte o melodramă , dar pe de altă parte un destin pasional şi dramatic. Aici asistăm la un adevărat război ale caracterelor identice. O recomand tuturor firelor orgolioase, care ştiu lupta eului sau liric orgolios. Am fost captivată chiar de la început de titlu şi cu sfuletul la gură am întors pagină cu pagină şi am ajuns la finalul tragic, cu o lecţie bună de viaţă. Merită de citit.

3. “Maitreyi” de Mircea Eliade
Vreai un roman cu multe intrigi şi trăiri fioroase?? Alegerea perfectă este “Maitreyi”. Un roman de dragoste, o dramă nesăvîrșită, două vieţi neîmpărtăşite şi o iubire interzisă. Dar sigur, ceea ce e interzis ,te atrage. Aşa a fost în cazul meu: m-a atras. E un român cu un puternic mesaj emoţional, care îţi străpunge inima. Uşor la lectură, dar simţitor la asimilarea temei. Nu am regretat nici o minută lectură acestei istorii indiene. Sînt sigură, orice fată ar lăcrimă citind rîndurile cărţii. Într-adevăr misterios şi impecabil de pătrunzător în subconştientul însetat al cititorilor.

4.” Mîndrie şi prejudecată” de Jane Austin
O altă porţie de orgoliu găsim şi în acest român. Trebuie neapărat citit de orice domnişoară, pentru că te învaţă cum să te comporţi cu un bărbat, să ştii cînd trebuie să fii orgolioasă, dar şi cînd să cedezi. M-a fascinat cartea prin spiritul autorului de redă atît de rafinat relaţiile şi atitudinea eroilor faţă de dragoste. Am învăţat multe lucruri şi cred că şi fiecare din voi are loc de cîteva alte noi lecţii de dragoste.

5. “Anna Karenina” de Lev Tolstoi
Chiar dacă încă sînt în procesul lecturii romanului, deja simt aportul acestuia în sufletul meu. Mă cuprinde o curiozitate enormă să aflu destinul eroinei Anna, care este urmată pe întregul fir narativ. Ştiu că e un român de pe timpuri, ce are un mesaj cu un potenţial afectuos. Însă care urmează să îl descopăr.
Fiecare din ele are istoria să aparte, fiecare diferită, fiecare unică şi fiecare captivantă. Sper să reuşesc să va intrig. Lectură frumoasă!

Membră a Clubului Cititoarelor Moderne
Lorina Frecăuțan

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s