„Pisica printre porumbei” de Agatha Christie

Cred ca aici este ceva in neregula, zise Eileen Rich incet. Ca si cum printre noi ar fi cineva care nu apartine locului. […] Pisica printre porumbei, genul asta de sentiment. Noi suntem porumbeii, noi toate, si pisica e printre noi. Dar noi nu putem vedea pisica.
pisica-printre-porumbei_1_fullsize
Trimestrul al treilea la școala Meadowbank devine crucial pentru eleve și profesoarele acestora. O școală vestită din Anglia găzduiește anual o mulțime de fete din familii respectabile atît din Anglia cît și de peste hotare, ajunsă la apogeu, Meadowbank primește la învățătură o prințesă din Ramat, odată cu ea vin crime, pietre nestemate și multe secrete.
Pisica printre porumbei este ceva mai deosebit de celalte cărți de Agatha Christie citite de mine, în comparație cu altele, aceasta implică multe personaje, acțiunea este întinsă prin întreaga lume: Anatolia, Ramat, Anglia. Renumitul Hercule Poirot își face apariția la sfîrșitul cărții, ceva mai puțin întîlnit la Agatha Christie. Sunt mai multe povești împletite între ele, iar tainele se descoperă pînă la ultima pagina.
Ce m-a fascinat cel mai mult este faptul că nu am putut depista ucigașul pîna la dezvaluirile lui Hercule Poirot, plus senzația de pisica printre porumbei o au nu doar personajele dar și cititorul. Pe tot parcursul detectivului simțeam că cineva nu e la locul său, însă nu puteam să-mi dau seama cine.
Pentru mine această carte a fost o adevărată descoperire printre creațiile autoarei, fiecare pagină este absorbită precum apa de nisip, linia de subiect nu-ți dă tihnă, iar mintea nu poate dezlega măcar un gram din intrigile împletite.

Dar voi ce-ați mai citit în ultima vreme?

Victoria Anna fodatoarea clubului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s