„Frankenstein” de Mary Shelley

Nu obișnuiesc să citesc literatură fantastică, dar în urma tragerii la sorți, am decis împreună cu prietena mea să ne oprim la această carte.
image

Victor Frankenstein este un tînăr pasionat de știință. Cînd este acceptat la universitate decide să facă descoperiri cu ajutorul cărora să lase urme în istorie. Acesta hotărăște să încalce regulile naturii, încercând să creeze, în laborator, o fiinţă umană. După 3 ani de muncă intensă, acesta reușește să-i dea viață unui gigant, însă în prima noapte, Frankenstein s-a înspăimîntat cînd a realizat ce monstru a creat și de groază l-a părăsit.
Apoi Victor, epuizat și deprimat, de parcă a uitat ceea ce s-a întîmplat, încearcă să-și trăiască viața.
image (2)
Pe parcursul acestui timp, monstrul a încercat să se descurce de unul singur și să-și facă prieteni printre oameni, însă mereu era izgonit. Asta l-a făcut să se retragă în păduri, dîndu-şi seama că are un impact negativ asupra tuturor şi că nu va fi niciodată acceptat de comunitatea umană. De la început mergînd cu cele mai calde sentimente în întîmpinarea tuturor, această creatură ajunge să se răzbune pe toată oamenirea și mai ales pe creatorul său!
Totul ia sfîrșit peste un an, în ziua în care Frankenstein află că fratele lui a fost crunt omorît de către cineva. 
Victor Frankenstein nu bănuia că aici au început suferințele lui ca răsplată pentru întrecerea cu Dumnezeu…
image (1)
După părerea mea, această carte clasică se citește ușor, este interesantă și are o istorie a apariției deosebită, care este expusă la sfîrșitul romanului. Este opera care stă la temelia literaturii fantastice și pe baza căreia au fost ecranizate numeroase filme și jucate numeroase piese de teatru. 
În urma acestei lecturi am aflat și eu cine este Frankenstein și cîte ceva despre tînăra autoare Mary Shelley. Vă recomand să gustați din captivanta operă a secolului XIX.

Irina Paraschiv, USMF „N.Testemițianu”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s