Detectivul ” Ceasurile” de Agatha Christie

Oare ce detectiv scris de Aghata Christie nu te poate ține în suspans?
În căutarea de senzații noi m-am întors la Agatha Christie, am o listă întreagă de cărți pdf (recunosc că e mai ușor de citi dintr-o carte obișnuită cu foi și copertă, care le poți atinge). Detectivul ” Ceasurile” era în capul listei așa că am pornit cu el.
20130604_193826
Descrierea de carte: Sheila Webb, o dactilografă liber-profesionistă, soseşte la Wilbraham Crescent pentru o slujba pentru care a fost angajată. Ceea ce găseşte însă este un cadavru bine îmbrăcat, înconjurat de cinci ceasuri, fiecare indicând o altă ora. Dar până la sosirea poliţiştilor, unul dintre ceasuri au dispărut misterios – şi, din nefericire, stăpână casei, care este oarbă, nu a văzut nimic. La treabă pornesc detectivul orășelului dat și prietenul său, care avea de afacere cu cotraspionajul…

Fără îndoială este o carte ce ne ține în suspans, se vâră în toate colțurile minții și caută răspunsuri pe care nu le putem da.
Autoarea ne duce de mînă pas cu pas pe urmele ucigașului, ne dă indicii, ne lasă să suspectăm pe toți, ne face să credem că crima este una absolut fantastică și că habar nu avem cine e infractorul. O face iscusit prin intermediul dectivului și a prietenului său. M-a încîntat cu câtă măiestrie autoarea trece derularea evenimentelor de la persoana a III-a la persoana a I-a și invers. 
Este prezent și incomparabilul Hercule Poirot, prin intermediul căruia A. Christie își excelează stralucita sa minte, ne surprinde cu importanța detaliilor și semnificația lor în dezvăluirea unei crime.
De la jumătatea cărții Poirot tinde să demonstreze că o crimă poate fi dezvăluită stînd în fotoliu și primind informație de vrednicul său câine, un lucru care puțin m-a deranjat. Cred că inspectorul Hardcastle și Colin Lamb au făcut o muncă bună și să fi cunoscut arta detaliilor aveau ușor să desopere ucigașul (ucigașii), în cazul dat apariția lui Poirot ma cam enervat, deducțiile lui făcute fără a discuta cu vri-un martor par puțin fantastice, el a descoperit o crimă fără să vadă cazul.

În tot acest amlgan de bănuieli și minciun se leagă o poveste de dragoste cu un final fericit, care servește ca background al întregii poveste.

Cu siguranță cartea dată m-a făcut să încep un nou detectiv A. Christie, citirea ei este-timp petrecut plăcut.
Vă doresc lectură placută, pînă la următoarea carte!

Victoria Anna

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s