Cartea „Nataşa, bărbaţii şi psihanalistul” de Natașa Alina Culea

Nu, nu am uitat, doar că mi-a luat ceva timp că să vin cu recenzia promisă la „Nataşa, bărbaţii şi psihanalistul”. Că să vă fac să înţelegeţi de ce am scris-o aşa mult: cred că e pentru prima oară când vreau să iasă bine, dar bine de tot, că să vă facă pe fiecare să vreţi să citiţi această carte şi de ce nu, să o faceţi cadou, aşa cum a fost în cazul meu.
Vă spun încă de la început că eu îl consider un must-read al fiecărei femei moderne!!!
Şi acum despre carte….”Nataşa, bărbaţii şi psihanalistul” este o carte chick lit, un roman pentru femei. Ce este un chick lit şi de unde a apărut acest termen? Chick (termenul argotic pentru o fată tânăra) şi lit (prescurtarea de la literatură) au dat numele unui nou gen de literatură prin anul 1988, când definea o literatură prin excelenţă „feminină, uşurică, de fete“.
Deci din această categorie face parte şi cartea despre care o să va scriu azi.
Protagonista romanului Nataşa este o femeie frumoasă şi deşteaptă „o neconvenţională hotărâtă să schimbe regulile jocului” care iese dintr-o relaţie de şase ani cu iubitul sau Luca şi învaţă să trăiască singură, fără Luca. Această relaţie sfârşeşte firesc, fără „final dramatic ” o despărţire liniştită” şi „ireversibilă”.
11401292_1581890295396599_7040702627368674404_nÎn drumul său spre autocunoaştere şi în  încercarea de a construi relaţii cu sexul opus, Nataşa întîlneşte un şir de bărbaţi nepotriviţi, ceea ce o  determina la un  moment dat să apeleze la ajutorul unui psihanalist cu scopul de a  primi răspunsuri la întrebările ce o frământă.
„- Nu credeţi că întâlnesc poate prea mulţi bărbaţi, băieţi-bărbaţi în devenire? Mă întreb oare de ce în braţele lor nu îmi găsesc crâmpei de linişte, sau măcar un sentiment vag reconfortant, cât să-mi doresc să continui?”
Începând aceste şedinţe cu pshanalistul, Nataşa încă nu ştie cum o vor ajută ele şi dacă o vor ajută, dar se hotărăşte să schimbe ceva în viaţă ei, dacă vrea să fie fericită şi împlinită.
11403385_1581890855396543_5481645623219346562_n (1)
După un şir de eşecuri în relaţii, se pare că protagonista îşi găseşte în sfârşit iubirea şi fericirea, dar nu a fost să fie. Urmează o despărţire dureroasă, iarăşi o şedinţa la psihanalist, şi….o călătorie până în Africa !
„..dvs m-aţi întrebat ce au aceşti bărbaţi în comun, şi am realizat că într-adevăr, eu eram numitorul comun, iar, pornind de la această idee, dacă mă voi schimbă eu, automat se vor schimbă şi ei.”
11390006_1581890875396541_3890934517794144766_n
Nataşa este o femeie curajoasă care nu se teme de eşecuri, dar merge înainte cu capul sus şi cu zâmbetul pe buze la orice îi rezervă viaţă…sau dragostea… fraza ”Următorul, viaţă, te rog!” care o spune la sfârşitul unei relaţii din care iese nefericită, plictisită, dar cu un simț al umorului de invidiat, va va face să o înţelegeţi mai bine, sau de ce nu, să învăţaţi de la ea cum să treceţi peste probleme şi unde să căutaţi rezolvarea acestora.

Romanul dat este ca o adiere proaspătă de vânt, care vine să te răcorească şi să te alinte pe timp de arşiţa, poate fi evadarea dvs din realitatea de zi cu zi, e că o sticlă de vin bun servită într-un loc preferat şi ştiut doar de dvs. Adică te va face să laşi grijile la o parte şi să savurezi fiecare rând scris cu atâta iscusinţa de autoarea Nataşa Alina Culea, o doamnă foarte frumoasă şi inteligenţă, originară din oraşul Tulcea, dar care la moment locuieşte în Sofia, Bulgaria. Autoarea are un stil de a scrie exact aşa cum îi şade bine unei femei curajoase şi deştepte, cu umor pipărat pe unde trebuie, cu emoţie în spatele cuvintelor care trebuie să te facă să înţelegi esenţialul, cu zâmbete şi lacrimi ca reacţie la trăirile protagonistei.
În cartea dată o să găsiţi o gama variată de personaje, unele le veţi iubi, altele le veţi urî, dar cert e că nu o să vă lase indiferent nici unul din ele. Prezente vor fi şi emoţiile când veţi citi amintirile eroinei: din copilărie, din şcoală, din vizitele pe timpul vacanţei la Bucureşti.
11411151_1581890825396546_6919280654727244222_oDe ce va recomand să citiţi acest roman? E simplu: pentru că e unul bun!
Posibil să vă regăsiţi în unele momente ale cărţii, posibil să vreţi să o aveţi pe Nataşa ca prietenă, posibil să vreţi să faceţi o călătorie până în deşert, posibil să vreţi urgent o călătorie până la munte, sau până în delta Dunării, dar cel mai probabil e că o să vă odihniţi citind această carte!!! E frumoasă, e relaxantă, se citeşte uşor, te face să te analizezi din cu totul alte unghiuri şi te face să îţi pui unele întrebări…să te regăseşti în cazul în care încă eşti în căutarea de sine sau să fii mândră de tine în cazul în care ai parcurs un drum asemănător cu al eroinei!
Pentru mine cartea „Nataşa, bărbaţii şi psihanalistul” este una cu aromă de vanilie pipărată şi cu gust de cafea dulce-amăruie.
„Aşa mi-ar plăcea să înceapă toate dimineţile mele, cu o cafea neagră ca noaptea, amară ca viaţă, uneori, şi cu un bărbat care trăieşte pentru pasiune.”

Va invit să citiţi această carte şi o recomand din toată inima, scumpele mele femei!!!

Cristina Doba

Reclame

3 gânduri despre „Cartea „Nataşa, bărbaţii şi psihanalistul” de Natașa Alina Culea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s