O recenzie la cartea ” Marat. Iubirea are spini.” de Natasa Alina Culea

Astăzi vreau să scriu despre cartea scriitoarei române Nataşa Alina Culea „Marat.Iubirea are spini”.Am aşteptat tare mult livarea acestei cărţi de la Bucureşti,dar a meritat aşteptarea!
dsc_2754-marat-iubirea-are-spini-de-natasa-alina-culea

Este un român cu de toate…cu multă iubire, cu pasiune, cu o despărţire din acelea care marchează pe toată viaţă, cu puţină nebunie,cu relaţii frumoase de prietenie legate între femei frumoase şi deştepte, cu multe călătorii, cu un şir de oraşe vizitate odată cu protagonista cărţii…dar să le iau pe rând acum.
„Marat.Iubirea are spini” este un român care ne povesteşte trăirile unei tinere fotografe pe nume Alina care încearcă să schimbe lumea prin fotografiile ei. Romanul începe cu călătoria la Beijing a acesteia unde are loc întâlnirea vieţii ei: Alina îl cunoaşte pe Marat. Le-a fost de ajuns doar un singur dans că să înţeleagă că nu vor mai fi niciodată aşa cum au fost până la momentul întâlnirii. Se îndrăgostesc…dar Alina fiind deja într-o relaţie e nevoită să fugă de Marat şi sentimentele pentru acesta, lucru care o să-i marcheze existenţa pentru următorii 11 ani, ani în care trăieşte doar cu gîndul la Marat şi la ceea ce ar fi putut fi , ani în care îşi duce viaţă mai mult ca spectator decît ca participant, ani în care îşi face o carieră,,dar nicidecum o relaţie.
Romanul e scris într-o manieră care te face să simţi fiecare ezitare , fiecare nebunie a protagonistei. Eu am plâns cu ea şi pentru ea că şi cum mi-ar fi fost cea mai bună prietenă, ba erau şi unele momente în care îmi venea să-i strig să se trezească şi să înceapă să-şi trăiască viaţă.
Cu fiecare pagină citită înţelegeam de ce cartea poartă aşa denumire.  Marat e peste tot. El devine obsesia ei. Alina îl poartă cu ea în gând în toate colţurile lumii, îl duce cu ea în vise în fiecare noapte, şi în sfârşit se porneşte să-l caute. Dar ceea ce găseşte nu e ceea ce lăsase ea la Beijin. Urmează momente cînd Alina încearcă să uite trecutul, să-l lase în urmă, să scape de el dar nu e atît de uşor.Finalul e unul neaşteptat, sau poate aşteptat..rămîne să decideţi dvs! Aici autoarea romanului vine cu o surpriză, organizând un concurs cu denumirea “Schimbă finalul cărţii”Marat.Iubirea are spini”.Cîştigă 1000 lei”. Interesant, nu?
Pentru mine a fost o surpriză romanul dat, a fost ceva diferit …o altfel de dragoste, tot mai rar întîlnită în zilele noastre, mai ales pentru o femeie de succes, o altfel de prietenie, fără invidie şi răutate, o prietenie adevărată!
Aşa că recomand tuturor lectură acestei cărţi, merită să faceţi cunoştinţă cu această autoare. Eu m-am îndrăgostit în felul ei de a scrie şi mă apuc de altă carte “Nataşa,bărbaţii şi psihanalistul”.Cum termin, vin cu o altă recenzie!

Cristina Doba

Reclame

3 gânduri despre „O recenzie la cartea ” Marat. Iubirea are spini.” de Natasa Alina Culea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s