Recenzie la „Cel care mă aşteaptă” de Parinoush Saniee

Este o carte care se citeşte uşor, dar în pofida acestui fapt, am lungit lecturarea acesteia pentru a putea retrăi toate momentele emoţionante alături de protagonista Masumeh. Istoria ei începe pe cînd era mică şi continuă pînă atinge vîrstă de 50 de ani. Evenimentele se desfăşoară în Iran şi descriu viaţă unei fete care se îndrăgosteşte de un tînăr cu care abia au reuşit să schimbe cîteva priviri. Părinţii însă o acuză că a păcătuit şi o căsătoresc forţat cu un necunoscut, care are o altă viziune religioasă şi îi oferă o altă viaţă, în viziunea lui Masumeh, una liberă şi liniştită, bună pentru a uită dragostea din trecut.
11756680_880981828647305_512948390_n

Eroina se acomodează cu noul trăi, naşte copii şi totul pare a merge bine, însă treptat îşi da seama că soţul ei este implicat într-un partid politic care le pune viaţă în pericol…

În continuare se vor descrie o mulţime de evenimente pe care aş vrea să le savuraţi singuri. Vor fi multe momente din viaţă personală a lui Masumeh şi descrise suferinţele, greutăţile prin care trece o mama şi o soţie, care e gata să jertfească cu propria viaţă pentru a-i salva pe cei dragi.

Însă să vedeţi cum în final va fi răsplătită pentru toate aceste jertfe!
11759018_880982065313948_84293716_n
„Cel care mă aşteaptă” este cel mai citit român din Iran, fiind interzis de două ori în această ţară. Este o carte într-atît de emoţionantă şi captivantă, încît nu te poţi plictisi citind-o. De fiecare dată cînd o luăm în mînă, mă rugăm să nu se sfîrşească.
Este asemănătoare cu cartea „Arsă de vie”, adică la fel te duce în lumea necunoscută de noi, o lume plină de cruzime, dar într-acelaşi timp şi de oameni buni, care vor să iubească.

Eu recomand această opera tuturor, căci nu cred că poţi rămîne indiferent după lectură ei. Eu sper că „Cel care mă aşteaptă” să devină pentru voi o carte pe care aţi vrea să o recitiţi de multe ori şi care să ocupe un loc în biblioteca voastră. Sper să o îndrăgiţi la fel cum am făcut-o şi eu. Să aveţi o lectură plăcută!

Irina Paraschiv

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s