Diana cu Vanilie o carte cu suflet

Am dat întîmplător peste această carte şi nu regret. Diana Sorescu a fost o jurnalistă citită şi adorată de o mulţime de oameni, pe lîngă toate mai avea şi un blog plin de sinceritate numit Diana cu Vanilie.
10341875_852907164738776_551061553867547348_n

Această carte a apărut din cauza unei tragedii, Diana Sorescu s-a stins din viaţă la doar 26 de ani. A trăit viaţă la maxim şi-a lăsat urmă ei să fie amintire şi lecţie pentru toţi cum trebuie să traim că să nu ne uite. Persoanele care au iubit-o şi-o mai iubesc au adunat postări de pe blogul ei într-o carte editată cu un an în urmă în Roamnia.
Paginile ei sunt pline de viaţă, dreptate şi sinceritate au cuvinte cu miros de vanilie iar unele cu gust pipărat. Diana Sorescu se transformă în prietenă Diana cu Vanilie, ascunsă după rînduri scurte şi pe înţelesul fiecăruia ea îşi dezgoleste sufletul în faţă cititorilor săi. Cartea m-a cucerit cu lipsa de cenzură…ei bine aproape lipsa ei. Fiecare subiect-articol abordat de Diana este un adevăr, o realitate văzută de ea şi defapt văzută de noi femeile.
0dd7b8220c2a8845e7f715fc4da96af2 (1)
După modul de a se expima am observat elegantă, rafinament şi puţin piper în a ne face să-i înţelegem gîndurile, sentimentele, auzitele şi văzutele. M-am regăsit în multe pagini, criticată sau lăudată a avut grijă că fiecare să fie untr-un dialog cu autoarea și cu sine însuși. Ce m-a făcut să-i acord atenţie acestei cărţi? În timp ce citeam simţeam că sunt alături de autoare, că-i înţeleg revoltările, sentimentele care au făcut-o să-şi impartase gîndurile cu noi, că o cunosc de o viață.
xPgmeccclYjihW3B

Am citit într-o răsuflare articolul despre moldovence şi basarabence, hai să zicem aşa o laudă şi puţină ironia la cît suntem de îndrăzneţe şi îndemînatice, ne-a ocărit și ne-a laudat. Spusele ei m-au pus intr-o incertitudine să mă  mîndresc sau să mă rușinez ca sunt moldoveancă(basarabeancă). În carte Diana a menţinut să accentuieze că nu scrie pentru femei sau bărbaţi, ea scrie pentru suflete.
Free-vintage-Facebook-timeline-cover-by-FPTFY
Această mă face să nu cataloghez cartea într-o anumită categorie, este o carte petru suflete. Sunt lecţii din viaţă ei pe care a avut curajul să le înşire în rînduri. Am citit-o cu uşurinţă şi în diferite ore ale zilei fără să pierd firul gîndului fiidcă fiecare subiect e de mărimea unei postări ( asta şi este) şi are 1-2 pagini.
Paginile miros a vanilie, vorbele miros a vanilie şi gîndurile unui suflet au rămas printre fraze cu întrebări: cine suntem şi unde ne îndreptăm?
SQ49of9llrxoyB26
Cartea ne inspiră să fim mai deschişi şi mai sinceri cu noi înşine şi cu cei din jur.
Pentru doritorii s-o  citeasca va las link-ul la carte in format pdf: http://cdn4.libris.ro/userdocspdf/448/diana_cu_vanilie-20pp.pdf
Cine a ocolit cartea sau încă n-a citit-o au ratat un miros de vanilie!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s